راهنمای استفاده از بخارشوی برای شستن مبل

راهنمای استفاده از بخارشوی

نظافت منزل جزء اموری است که شاید بیشتر افراد از آن فراری باشند. شستن فرش، مبل و موکت، تمیز کردن و شستن دیوارها و کف، همگی سخت و خسته‌کننده هستند. اما با وجود ابزاری مانند بخارشوی، انجام این کارها تا حد زیادی آسان شده‌است.

شستن مبلمانی که لکه‌های چربی و کثیفی روی آنها به‌جا مانده از کارهایی است که شاید تصور کنید از پس آن برنمی‌آیید، اما این کار خیلی سخت نیست. در اینجا قصد داریم راهکارهایی برای طرز استفاده از بخارشوی برای شستن مبل را بیان کنیم.

در طول روز برای مدت طولانی روی مبل می‌نشینید، حتی روی مبل غذا می‌خورید و یا ممکن است روی مبل بخوابید. از این رو لکه‌های کثیفی و چربی، میکروب و باکتری سطح مبل را خواهد گرفت. حتی این لکه‌ها و باکتری‌ها لایه‌های زیرین را درگیر خواهند کرد. پس برای تمیز کردن مبلمان و خلاصی از این کثیفی و آلودگی، بهترین گزینه شستن مبل است.

شستن مبل با استفاده از یک تکه ابر و یا برس میسر نمی‌شود. زیرا باید فکر خشک شدن و باقی نماندن آب اضافی در لایه‌های اسفنجی را هم کرد. پس یا باید شستن آن را به شرکت‌های مبل‌شویی بسپارید و یا خودتان دست به کار شوید. بهترین گزینه برای شستن مبل هم، بخارشوی است.شستشو و تمیز کردن مبل، سخت یا آسان؟تمیز‌کردن مبل یکی از مهم‌ترین کار‌هایی است که سالی یک الی دو بار باید انجام بگیرد، زیرا باعث مرتب نشان دادن منزل می‌شود. در ادامه نکاتی که باید درباره شستشو و تمیز کردن مبل بدانید با ما همراه باشید:بیشتر بخوانید

بخارشوی با حرارت بالایی که دارد، تمام کثیفی، لکه، چربی، میکروب و باکتری موجود در لایه‌های مبل را تمیز خواهد کرد. حال چگونه این کار را انجام دهید؟

برای این کار باید چند مرحله را به ترتیب پیش ببرید:

۱-روکش مبل را با جاروبرقی تمیز کنید

ابتدا کوسن‌ها، پشتی و تشک‌هایی که امکان جدا شدن دارند را از مبل جدا کنید و کنار بگذارید. جاروبرقی را روشن کرده و تمام گوشه‌ها و زوایای مبل را تمیز کنید. سعی کنید هیچ خرده آشغال، مو و گردوغباری روی سطح روکش مبل باقی نماند. زیرا در صورت خیس شدن، تمیز کردن مبل سخت‌تر می‌شود.

این نکته را خاطرنشان کنیم که برای تمیز کردن روکش مبل، از سری جاروبرقی مناسب استفاده کنید تا آسیبی به سطح روکش مبل وارد نشود.

۲-از مواد شوینده مناسب استفاده کنید

گاهی شدت کثیفی برخی از لکه‌ها روی مبل بیشتر بوده و نیاز است که برای تمیز کردنشان، از مواد شوینده مناسب برای شستن مبل استفاده کنید. پس قبل از هر کاری، ابتدا کمی مایع مبل شوی روی پارچه مبل اسپری کنید و زمان دهید تا لکه در مایع حل شود.

گاهی هم برای تمیز کردن لکه‌ها می‌توانید از سرکه، الکل، جوش شیرین و یا نشاسته ذرت استفاده کنید. این قبیل مواد، پاک‌کننده‌های بی‌ضرر و پرقدرتی هستند.

نظافتچی خانم در تهران
پاک کردن لکه‌های چربی، قبل از شستن مبل

۳-با یک برس مخصوص، پرزهای روکش مبل را باز کنید

برخی از انواع روکش‌های مبل، دارای پرزهای بلندی هستند که درصورت استفاده طولانی و یا ریختن مواد چسبناک، بهم می‌چسبند و ظاهر ناخوشایندی به خود می‌گیرند. برای برطرف کردن این مشکل، بهتر است از یک برس نرم استفاده کنید تا تمام پرزهای روکش مبل را از هم باز کنید.

فقط مراقب بافت پارچه باشید تا آسیب نبیند.

۴-بخارشو را آماده کنید

به دفترچه راهنمای بخارشو توجه کنید. قبل از هر کاری باید آن را مطالعه کنید که آیا می‌توان با آن مبل هم بشویید؟

بخارشو را برای شستن مبل‌ها آماده کنید. داخل مخزن بخارشو را به میزان استاندارد از آب و مواد شوینده مخصوص پر کنید. توجه کنید که باید با توجه به راهنمای دفترچه، مخزن را پر کرد. از ریختن مواد شوینده بیش از حد استاندارد داخل بخارشوی خودداری کنید.

سری مناسب برای شستن مبل را به بخارشوی وصل کرد و کار را شروع کنید.

۵-کار شستن مبل را از کجا شروع کنیم؟

برای شستن مبل بهتر است از کوسن‌ها و تشک‌های جدا شروع کنید. ابتدا کوسن‌ها را با دقت تمام بشویید و کنار بگذارید. سپس به سراغ تشک‌هایی که از قبل جدا کرده‌اید رفته و تمام قسمت‌ها و گوشه و کنارها را تمیز کنید. دکمه بخار را بزنید و سپس آب و بخار را روی سطح پارچه بپاشید.

به سراغ مبل رفته و بخارشو را روشن کنید. قسمت‌های پشتی مبل بسیار ضخیم هستند. اگر این قسمت‌ها خیلی کثیف نشده و نیازی به شستن ندارند، بهتر است آنها را نشویید. زیرا این ضخامت موجب دیرتر خشک شدن فوم شده و با گذشت زمان فرسوده می‌شوند. یادتان باشد، بعد از شستن، آب اضافی را بگیرید.

تمام قسمت‌های مبل را با دقت و با بخار بشویید و لکه‌ها را تمیز کنید. اگر روی قسمتی از مبل لکه بیشتری وجود دارد، مدت زمان زیادی روی آن تمرکز نکنید و مقدار زیادی آب و مایع شوینده به خورد مبل ندهید، که خشک شدن آن زمان‌بر شود. آن قسمت را بشویید و به سراغ قسمت‌های دیگر بروید. بعد دوباره به سراغ لکه رفته و یک بار دیگر آن را بشویید.

قسمت‌های برجسته و ضخیم مبل، آب زیادی به خود گرفته و دیرتر خشک می‎شوند

۶-زمان دهید تا مبل خشک شود

بعد از شستن مبل‌ها، کوسن و تشک‌های مبل، باید زمان دهید تا کامل خشک شوند. باد کولر، پنکه و پنجر‌های باز، گزینه‌های خوبی برای تسریع در فرایند خشک شدن مبل‌ها هستند. شاید خشک شدن مبلمان زمان زیادی نیاز داشته باشد، که بهتر است صبور باشید و از نشستن روی مبل‌ها خودداری کنید.

با لکه‌های به جا مانده چه کنیم؟

گاهی بعد از خشک شدن مبل متوجه لکه‌هایی می‌شوید که همچنان سرسختانه باقی مانده‌اند. برای رهایی از این لکه‌ها، یک تکه اسفنج برداشته و مقداری ترکیب آب و صابون آماده کنید. اسفنج را داخل محلول فرو کرده تا کامل مواد را به خود بگیرد. آن را خارج کنید و خوب بفشارید تا آب اضافی خارج شود. سپس به‌آرامی روی لکه بکشید. حرکت دورانی دست، به تمیز شدن لکه کمک می‌کند. در نهایت با یک پارچه مرطوب، کف را از روی مبل تمیز کنید.

محلول سرکه و آب و یا الکل هم گزینه‌های مناسبی هستند.

اما اگر این مواد کارساز نبودند، به سراغ شوینده‌های فرش و مبل بروید.

شستن حمام و سرویس بهداشتی
با استفاده از اسپری، لکه‌های باقیمانده را تمیز کنید

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *